FOUSKA.EU

Close

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι δύο γυναίκες που αποκλείστηκαν - Η Ελληνίδα που βγήκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ και εκείνη που μαστίγωνε το άλογό της


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι δύο γυναίκες που αποκλείστηκαν - Η Ελληνίδα που βγήκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ και εκείνη που μαστίγωνε το άλογό της

Για να διαβάσετε την υπόλοιπη είδηση πηγαίνετε παρακάτω και πατήστε το κουμπί Διάβασε Περισσότερα. Αν σας ενδιαφέρει κάποια από τις διαφημίσεις μας, είστε καλοδεχούμενοι να την πατήσετε. Με αυτό τον τρόπο μας δίνετε τα απαιτούμενα κονδύλια για να συνεχίσουμε να "φουσκώνουμε" για σας. Συντηρείτε επίσης τις οικογένειες των ανθρώπων που δουλεύουν στον όμιλο των sites μας fouska.eu-topigadi.eu.

Σάλος έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες με δύο γυναίκες οι οποίες είχε ανακοινωθεί πως θα συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, η οποία θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στο Παρίσι. Η μία είναι Βρετανή ιππασίας και έχει στεφθεί τρεις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης στο παρελθόν. Ο λόγος για την Σαρλότ Ντιζαρντέν, η οποία με μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ανακοίνωσε πως μένει εκτός.

Ο λόγος; Κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνει την ίδια να μαστιγώνει με βία το άλογό της κατά τη διάρκεια προπόνησης και παρόλο που το είχαν τραβήξει πριν από τέσσερα χρόνια, μόλις τώρα βγήκε στο φως της δημοσιότητας, με αποτέλεσμα η ίδια να πάρει την απόφαση να αποσυρθεί και να απολογηθεί δημόσια προς την βρετανική ολυμπιακή αποστολή, τους fans της και τους σπόνσορες.

Οι δύο γυναίκες που έμειναν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων 2024

«ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΡΛΟΤ ΝΤΙΖΑΡΝΤΕΝ

Ένα βίντεο προέκυψε πριν από τέσσερα χρόνια που με δείχνει να κάνω λάθος κρίση κατά τη διάρκεια μιας προπονητικής συνεδρίας. Όπως είναι λογικό, η Διεθνής Ομοσπονδία Ιππασίας (FEI) διερευνά και έχω πάρει την απόφαση να αποσυρθώ από όλους τους αγώνες –συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού– όσο λαμβάνει χώρα αυτή η διαδικασία.

Αυτό που συνέβη ήταν εντελώς εκτός χαρακτήρα και δεν αντικατοπτρίζει πώς εκπαιδεύω τα άλογά μου ή προπονώ τους μαθητές μου, ωστόσο δεν υπάρχει δικαιολογία. Νιώθω βαθιά ντροπή και έπρεπε να είχα δώσει καλύτερο παράδειγμα εκείνη τη στιγμή.

Λυπάμαι ειλικρινά για τις ενέργειές μου και είμαι συντετριμμένος που έχω απογοητεύσει όλους, συμπεριλαμβανομένης της Team GB, των φιλάθλων και των χορηγών.

Θα συνεργαστώ πλήρως με την FEI, τη Βρετανική Ομοσπονδία Ιππασίας και τη Βρετανική Ντρέσατζ κατά τη διάρκεια των ερευνών τους και δεν θα σχολιάσω περαιτέρω μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Charlotte Dujardin, 23 Ιουλίου 2024», έγραψε στην ανάρτησή της.


Η δεύτερη αθλήτρια που έμεινε εκτός είναι Ελληνίδα και ο λόγος είναι πως βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ. Ο λόγος για την Κυριακή Φιλτισάκου, η οποία, παρόλο που ΕΟΕ και ΣΕΓΑΣ δεν προχώρησαν σε καμία σχετική ανακοίνωση, η ίδια σε δηλώσεις που παραχώρησε στην εφημερίδα "Τα νέα" παραδέχθηκε πως είναι εκείνη που βρέθηκε θετική και αποκλείστηκε από την Ολυμπιακή ομάδα, πριν προλάβει να ταξιδέψει στο Παρίσι.

Είναι μόλις 23 ετών, βαδίστρια, και παρόλο που τα αποτελέσματα ήταν δυσάρεστα, η ίδια υποστηρίζει πως δεν έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και πως συνεργάζεται με τις αρχές ώστε να λάμψει η αλήθεια και να διαλευκανθεί η υπόθεση.

«Με σεβασμό και πίστη στο ιδανικό της Δικαιοσύνης και στα ιδεώδη του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας που υπηρετώ από μικρή σχετικώς με το θέμα του φερόμενου θετικού δείγματος σε έλεγχο ντόπινγκ που υποβλήθηκα πρόσφατα, επιθυμώ να πω τα εξής:

- Ουδέποτε έκανα χρήση οποιασδήποτε απαγορευμένης ουσίας. Ειδικά δε τα τελευταία 4 χρόνια που βρίσκομαι στον κατάλογο των ελεγχόμενων αθλητών της διεθνούς ομοσπονδίας έχω υποβληθεί σε δεκάδες αιφνίδιους ελέγχους με αρνητικά αποτελέσματα.

- Σε όλη τη διάρκεια της αθλητικής μου καριέρας βρισκόμουν πάντα στη διάθεση ειδικών και διεθνών φορέων για τη καταπολέμηση του Doping με μοναδικό γνώμονα να διευκολύνω τη διενέργεια οποιουδήποτε ελέγχου από τους ανωτέρω φορείς χωρίς να φέρω ποτέ προσκόμματα είτε να μου αποδοθεί έλλειψη συνεργασίας ή έστω ακούσια απουσία.

- Για τη διατροφή μου κατά το διάστημα της προετοιμασίας μου για τους αγώνες έχω ακολουθήσει κατά γράμμα τις συμβουλές και εξιδεικευμένου επιστήμονα διατροφολόγου.

- Έχοντας υποστεί τεράστιο ψυχολογικό σοκ από την αναπάντεχη αυτή εξέλιξη δεν μπορώ να προσδιορίσω ακόμα σε τι μπορεί να οφείλεται το ότι το δείγμα μου βρέθηκε θετικό σε συγκεκριμένη ουσία και με τη βοήθεια ειδικών συμβούλων και επιστημόνων αναζητάμε με αίσθημα ευθύνης και με επιστημονικά δεδομένα τις απαντήσεις που θα θέσουμε πάραυτα ενώπιων των αρμόδιων δικαιοδοτικών οργάνων.

- Επιθυμώ την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης υπό συνθήκες απόλυτης διαφάνειας. Όλα τα στοιχεία σχετικά με τη διατροφή μου και την προετοιμασία μου θα τεθούν άμεσα στη διάθεση του αρμόδιου ελεγκτικού οργάνου με την προβλεπόμενη διαδικασία.

- Θα συνεργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις με τους αρμόδιους φορείς και τις ελεγκτικές αρχές και θέτω εαυτόν σε διάθεση των ελεγκτικών αρχών για οποιονδήποτε έλεγχο ή ανάλυση.

- Με καθαρή συνείδηση και γνωρίζοντας ότι δεν έχω κάνει οτιδήποτε μεμπτό, είμαι βέβαιη ότι σύντομα θα λάμψει η αλήθεια και θα αποκατασταθεί το όνομά μου», ανέφερε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Κάνε μας Like στο Fouska.eu και μπες κι εσύ στη Φούσκα! ⇒

Πηγή: www.youweekly.gr      Αρχική

ΔΕΙΤΕ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟ TOPIGADI.EU