FOUSKA.EU

Close

Χανιά: Στο Airbnb μπήκε κτίριο που αναπαλαιώθηκε με ΕΣΠΑ για να γίνει εκκλησιαστικό μουσείο


Μια απίστευτα ελληνική επιχειρηματική πατέντα φαίνεται ότι υλοποιήθηκε στα Χανιά αγαπητές φίλες και φίλοι, σύμφωνα με το κρητικό μέσο newshub.gr. Ένα κτίριο που ανήκει στην Εκκλησία, το παλιό επισκοπείο στην περιοχή της Σπλάντζιας, ανακαινίστηκε με σκοπό να γίνει εκκλησιαστικό μουσείο αλλά τελικά ανακαινίστηκε και έγινε ένα πολύ λουξ Airbnb.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω κτίριο είναι μνημείο από την εποχή των Ενετών. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Αναστηλώσεως Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων ολοκλήρωσε την αναπαλαίωση του επισκοπείου τον Μάιο του 2017, με το κόστος των εργασιών να ανέρχεται συνολικά στα 417.000 ευρώ, τα οποία καλύφθηκαν μέσω ΕΣΠΑ.

Όπως αναφέρει το newshub:

«Οι κυριότερες εργασίες που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αποκατάστασης του, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα“, είναι: αποξηλώσεις-καθαιρέσεις τοίχων, πεσσών και τμήματος της εξωτερικής πέτρινης σκάλας, καθώς και ανακατασκευές τοίχων και εξωστών, κατασκευή μεταλλικής σκάλας, κατασκευή ράμπας και αυτοφερόμενου ανελκυστήρα, αποκατάσταση λιθοδομών, κατασκευή νέων δωμάτων και κατασκευή νέου οπλισμένου διαζώματος, κατασκευή ξύλινων πατωμάτων, συντήρηση των λίθινων στοιχείων και των αρχιτεκτονικών μελών, κατασκευή Η/Μ εγκαταστάσεων.»

Με τη σειρά της, η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου δημοσίευσε φωτογραφίες που έδειχναν το πόσο hot είναι η αναπαλαίωση, ενώ οι Χανιώτες έμαθαν επίσης ότι το το όραμα του Μητροπολίτη Κυδωνίας & Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού ήταν να γίνει ο χώρος εκκλησιαστικό μουσείο. Το υπό διαμόρφωση μουσείο θα μπορούσε να φιλοξενήσει όλα τα εκκλησιαστικά κειμήλια της Μητρόπολης.

Η πολύ ελληνική συνέχεια όμως είναι ότι το κτίριο δεν έγινε ποτέ εκκλησιαστικό ή οτιδήποτε άλλο μουσείο. Εντέλει, αξιοποιήθηκε τουριστικά, καθώς δόθηκε για ενοικίαση και έγινε Airbnb. Όπως αναφέρει η περιγραφή του:

«Μια πολυτελής και σύγχρονη πρόταση διαμονής με Βενετσιάνικο άρωμα και αίσθηση, πολύ κοντά στην καρδιά της πόλης των Χανίων, εκεί όπου η νέα πόλη συναντά τα Ενετικά κτίρια και το Παλιό Λιμάνι.

Το ………. αποτελείται από δύο σουίτες που βρίσκονται σε μία ήσυχη και γραφική πάροδο στη γειτονιά της Σπλάντζιας, σε μια ιδανική τοποθεσία για να εξερευνήσετε τη μαγεία της παλιάς πόλης των Χανίων, καθώς και την ομορφιά της νέας.

Οι 2 πολυτελείς σουίτες βρίσκονται στην καρδιά της Σπλάντζιας, σε κοντινή απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από το κέντρο της πόλης και το παλιό λιμάνι.

Οι σουίτες του …….. θα σας καταπλήξουν με τον σχεδιασμό και την αισθητική καθώς και με τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο εσωτερικό.

Διαθέτουν κοινόχρηστο χώρο με Υποδοχή/θυρωρείο, κελάρι οινογνωσίας και χώρο καθιστικού.

Οι σουίτες βρίσκονται στον πρώτο και δεύτερο όροφο και διαθέτουν ένα ξεχωριστό υπνοδωμάτιο, ευρύχωρο σαλόνι με πλήρη κουζίνα, τζακούζι και θέα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στον Τούρκικο Μιναρέ (σουίτα στον τελευταίο όροφο).»

ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΑΦΕΝΤΙΚΟ.

Κάνε μας Like στο Fouska.eu και μπες κι εσύ στη Φούσκα! ⇒

Πηγή: luben.tv      Αρχική

ΔΕΙΤΕ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟ TOPIGADI.EU