FOUSKA.EU

Close

Τότε θα κάνει ο Μητσοτάκης εκλογές: Το κόλπο του Κυριάκου και το μπόνους των 50. Ημερομηνία


Τότε θα κάνει ο Μητσοτάκης εκλογές: Το κόλπο του Κυριάκου και το μπόνους των 50. Ημερομηνία

Για να διαβάσετε την υπόλοιπη είδηση πηγαίνετε παρακάτω και πατήστε το κουμπί Διάβασε Περισσότερα. Αν σας ενδιαφέρει κάποια από τις διαφημίσεις μας, είστε καλοδεχούμενοι να την πατήσετε. Με αυτό τον τρόπο μας δίνετε τα απαιτούμενα κονδύλια για να συνεχίσουμε να "φουσκώνουμε" για σας. Συντηρείτε επίσης τις οικογένειες των ανθρώπων που δουλεύουν στον όμιλο των sites μας fouska.eu-topigadi.eu.

President of New Democracy political party Kyriakos Mitsotakis, votes for the Parliamentary elections, in Athens, Greece on July 7, 2019 / O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ψηφίζει για τις Εθνικές εκλογές, Αθήνα, 7 Ιουλίου, 2019 Βόμβα Κυρανάκη για πρόωρες εκλογές: Πότε στήνει κάλπες ο Μητσοτάκης [video] Διάγγελμα Μητσοτάκη: Πότε ανοίγουν κομμωτήρια, σχολεία, καφετέριες, μπαρ, ξενοδοχεία Μητσοτάκης: Ετοιμάζει ριζικό ανασχηματισμό και γίνεται σφαγή. Ποιους υπουργούς αλλάζει. Εκπλήξεις

Πότε θα κάνει ο Μητσοτάκης εκλογές;

Η αλήθεια είναι ότι η χώρα έχει συνηθίσει στις πρόωρες εκλογές, δεν είναι κάτι νέο.

Λίγο έλειψε ο ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει 4ετία αλλά η συντριβή του στις Ευρωεκλογές αποτέλεσε θρυαλλίδα εξελίξεων και οδήγησε τη χώρα στις κάλπες της 7ης Ιουλίου 2019.

Πλάκα πλάκα, η τελευταία φορά που η Ελλάδα οδηγήθηκε… νορμάλ σε εκλογές, ήτοι με τη συμπλήρωση 4ετίας, ήταν στις 7 Μαρτίου 2004 και τη νίκη του Κώστα Καραμανλή επί του Κώστα Σημίτη.

Ο κορονοϊός, η πανδημία και η καραντίνα προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις, κυρίως στην οικονομία. Και υπάρχουν αρκετοί πέριξ του πρωθυπουργού που πιέζουν και συμβουλεύουν για πρόωρες εκλογές, το φθινόπωρο. Μα να πάει σε εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης με «προίκα» ποσοστό 39,85% και 158 έδρες;

Κι όμως, δεν είναι απλά ένα σενάριο. Έχει συζητηθεί. Διότι, σύμφωνα με συμβούλους και συνομιλητές του πρωθυπουργού, τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Άλλωστε στο τελευταίο του διάγγελμα ο Μητσοτάκης άφησε να εννοηθεί πως όλα είναι στο τραπέζι ελέω της κρίσης. Μιας κρίσης που κανείς δεν περίμενε αλλά την έφερε ο κορονοϊός.

Στον πρωθυπουργό τονίζουν ότι έρχεται μεγάλη ύφεση και η ατζέντα με την οποία πήγε στις εκλογές, έχει πλέον… ακυρωθεί. Ήδη οι φωνές από τη μεσαία τάξη και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν αφεθεί στο έλεος της κρίσης, είναι ολοένα και αυξανόμενες.

Και όντως, η κυβέρνηση μιλά για έτος ύφεσης το 2020 και ανάκαμψης το 2021, αλλά μιλά… στον αέρα. Χωρίς δεδομένα, απλά με την ελπίδα. Και οι εκλογές θα έχουν μότο από πλευράς Νέας Δημοκρατίας το κλισέ «φρέσκια, ισχυρή εντολή».

Αλλά, πλην της εντολής, ίσως χρειαστεί νέα νομιμοποίηση για όσα… έρχονται, πιθανώς και ένα νέο μνημόνιο. Είδατε, δε γλιτώνουμε εύκολα.

Συν, από τα σημαντικότερα, ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν (όποτε αυτές διεξαχθούν…) με απλή αναλογική και οι μεθεπόμενες ξανά με bonus εδρών στο πρώτο κόμμα.

Τι επιφυλάσσει στον Μητσοτάκη, όμως, τυχόν εκλογική αποτυχία σε πρόωρες εκλογές; Όπως, φερ’ ειπείν, το 39,85% του Ιουλίου ’19 να γίνει… 35% ή 36%. Αν όμως το ποσοστό του μείνει ίδιο ή αυξηθεί, θα έχει προβεί σε μια κίνηση-ματ…

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις και το παρασκήνιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Κάνε μας Like στο Fouska.eu και μπες κι εσύ στη Φούσκα! ⇒

Πηγή: www.fimes.gr      Αρχική

ΔΕΙΤΕ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟ TOPIGADI.EU