FOUSKA.EU

Close

Εντωμεταξύ, ο Αμβρόσιος αφόρισε τον Δήμο Βερύκιο για βλασφημία


Σύγκρουση τιτάνων διεξάγεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε αγαπητές φίλες και φίλοι, καθώς φαίνεται πως ένας γνωστός μητροπολίτης δεν ξεχνά και δε συγχωρεί τη βλασφημία που διέπραξε ο Δήμος Βερύκιος. Πιο συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, αποφάσισε να σηκώσει το τσεκούρι του πολέμου κατά του αντιπρόεδρου του Alpha.

Για να διαβάσετε την υπόλοιπη είδηση πηγαίνετε παρακάτω και πατήστε το κουμπί Διάβασε Περισσότερα. Αν σας ενδιαφέρει κάποια από τις διαφημίσεις μας, είστε καλοδεχούμενοι να την πατήσετε. Με αυτό τον τρόπο μας δίνετε τα απαιτούμενα κονδύλια για να συνεχίσουμε να "φουσκώνουμε" για σας. Συντηρείτε επίσης τις οικογένειες των ανθρώπων που δουλεύουν στον όμιλο των sites μας fouska.eu-topigadi.eu.

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή. Πριν λίγες μέρες, ο Δήμος Βερύκιος έκανε μια ανάρτηση για να υποστηρίξει τον επικεφαλής του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού, Θανάση Καρτερό. Για ένα λόγο που κανείς δεν κατάλαβε, ο δημοσιογράφος συνόδευσε το σχόλιο του στο Twitter με μια εικόνα όπου η Παναγία και ο Χριστός έχουν αντικατασταθεί με κεφάλια αρουραίων, με το όλο ινσταλέισον να φέρει τον τίτλο “Παναγία η Αρουραία“.

Δείτε και μόνοι σας το ντανταϊστικό αριστούργημα του Δήμου Βερύκιου:

H αλήθεια είναι πως κανείς δεν κατάλαβε ποτέ ποιον ακριβώς εννοεί ο Βερύκιος, αλλά είναι εξίσου αλήθεια πως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ασχοληθεί. Εκτός από τους χριστιανοταλιμπάν φυσικά, οι οποίοι ζήτησαν το κεφάλι του σε ένα πιάτο. Το αποτέλεσμα ήταν να κατεβάσει άδοξα την επίμαχη ανάρτηση, την οποία προσπάθησε να υπερασπιστεί με ένα τελείως σουρεαλιστικό κατεβατό, ένα απόσπασμα του οποίου ακολουθεί παρακάτω:

«Κατέβασα την φωτο με την “Παναγία την Αρουραία” γιατί δεν έχω χρόνο να κυνηγώ ανεμόμυλους & να αντιπαλεύω τον κομματικό & θρησκευτικό φανατισμό. Βλέπετε δεν τους απασχολεί να μάθουν ποια είναι η Αρουραία με τα πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα από τον ιδιόκτητο Δρυμό! Στρουθοκάμηλοι.

Οσο περί θρησκευτικής πίστης και σεβασμού αυτής , τα κομματικά τρολλάκια είναι τα τελυταια που μπορούν να παραδώσουν μαθήματα. Η Εκκλησία μας ξέρει ότι μπορεί μεγάλους Σταυρούς να μην κάνω , όμως μεγάλη Πίστη έχω γιατί πορεύομαι στον Ορθό Δρόμο των Χριστιανικών Αρχών…

Τρωκτικά της παραδημοσιογραφίας που κρύβεστε πίσω από τους φανατικούς σκοταδιστές που έχουν βρει καταφύγιο στα λαγούμια του διαδυκτιου…»

Να τονιστεί ότι η επίμαχη εικόνα προέρχεται από δίσκο μιας queer συλλογικότητας ονόματι Τρωκτικά (Όπως δηλώνουν οι ίδιοι, πρόκειται για “Ένα μείγμα απο electropop και anarchoDIYpostpunk με extra feminist argggg.”), αν και δε νομίζουμε ότι ο Βερύκιος το γνώριζε αυτό. Σε κάθε περίπτωση ακόμη κι αν τη γλιτώσει κι από τους απλούς χριστιανοτζιχαντιστές, δεν ξεμπλέξει τόσο εύκολα με το final boss τους. Ο αγαπημένος μας παππούλης Αμβρόσιος Καλαβρύτων όχι μόνο τον αφόρισε στα μπαμ, αλλά του ζητά να έλθει στα γόνατα για να ζητήσει συγχώρεση.

Αυτή είναι η ανακοίνωση του Αμβρόσιου:

Ζούμε στην Ελλάδα του Πρωθυπουργού Τσίπρα, στη Χώρα της αυξανόμενης ἀθεΐας! Καθημερινώς εμφανίζονται και νέα κρούσματα ασεβείας προς τον Φιλάνθρωπο Θεό! Κάποια ανθρωπάκια σηκώνουν το ανάστημά τους για να ευτελίσουν την αγία Ορθοδοξία μας!

Μόλις προ δύο εβδομάδων περίπου οι περίφημοι Gays, δηλ. οι Ομοφυλόφιλοι, παρήλασαν στους Αθηναϊκούς δρόμους έχοντας κάτω από την σαπροκοιλιά τους την εικόνα του Αγίου Νικολάου ἤ πίσω στον κολασμένο πισινό τους τον Τίμιο Σταυρό!

Ο Υπουργός της Δικαιοσύνης κ. Κοντονής, ευαίσθητος όταν εμείς γράψαμε κάτι για τους Ομοφυλόφιλους, έσπευσε να ακυρώσει την υπέρ ημών αθωωτική Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου!

Ο κ. Κοντονής, λοιπόν, πάσχει από στραβομάρα και από βαρυκοΐα! Όπου θέλει βλέπει και όπου θέλει ακούει! Έχει πάθει, λοιπόν, στραβισμό και γι αυτό δεν βλέπει την κακοήθεια κάποιων ανθρωπαρίων, που υψώνουν το ανάστημά τους για να υβρίσουν και να ευτελίσουν τα θρησκευτικά μας σύμβολα, τις εικόνες των Αγίων μας κλπ.

Δεν βλέπει και δεν ακούει ο καλός αυτός άνθρωπος, παρά το γεγονός, ότι το Σύνταγμα επιβάλλει τον σεβασμό της θρησκείας των Χριστιανών και των θρησκευτικών Συμβόλων!

Παρά το γεγονός, ότι και η Νομοθεσία του Κράτους (βλ. άρθρο 199 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας) ορίζει, ότι «Όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολιτην Ανατολική Ὀρθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών».

Τελευταίο κρούσμα είχαμε μόλις προ δύο ημερών! Ἐνα ταλαίπωρο ανθρωπάκι, που ανήκει στο χώρο της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, τόλμησε να παρουσιάσει την εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου και του θείου Βρέφους, βάζοντας στο άγιο πρόσωπό Τους ένα ποντίκι, δίδοντας δε και τον τίτλο «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΑΡΟΥΡΑΙΑ»!!!!!

Πρόκειται για τον ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΒΕΡΥΚΙΟ, του οποίου το πρόσωπο βλέπετε στην αρχή του άρθρου μας. Είναι Αντιπρόεδρος του τηλεοπτικού Σταθμού ALPHA TV.

Σήμερα, λοιπόν, θα αφιερώσουμε λίγες γραμμές στο πρόσωπο αυτό. Περιμέναμε την Ιερά Σύνοδο να εξεγερθεί και να στηλιτεύσει το ανοσιούργημά του. Αλλά ματαίως!

Ακόμη και ο κοσμικός τύπος αγανάκτησε με την σιωπή της Εκκλησίας και μας ξεφώνησε! «Εκτός από μεμονωμένους ιερείς, θεολόγους και πολίτες, η Ιερά Σύνοδος έλαμψεν διά της απουσίας της από την καταδίκη της βέβηλης πράξης του Δήμου Βερύκιου»(βλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 22.08.2018, σελ. 16).

Η Ιερά Σύνοδος και οι «Αγαπούληδες του Θεού» θα σπεύσουν ίσως να δικαιολογηθούν λέγοντας: «Μα, ο άνθρωπος κατάλαβε το σφάλμα του και ζήτησε δημοσίως συγγνώμην. Πως θα τον καταδικάσουμε;»

Σπεύδουμε, λοιπόν, να απαντήσουμε:

Πρῶτον, δεν εξομολογήθηκε σε κάποιο πνευματικό Πατέρα το ἔγκλημά του. Χωρίς τήν εξομολόγηση ἀφεση ΔΕΝ ΥΠΠΑΡΧΕΙ!

Δεύτερον, τα εγκλήματα ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ με ένα συγγνώμην ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ ΤΑ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΈΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ! Όταν ἐπειτα από κάποιο προμελετημένο έγκλημα συνέλθουμε καί ζητήσουμε συγγνώμη, τότε τα πράγματα δεν τελειώνουν με ένα «ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ! ΔΕΝ ΤΟ ΗΘΕΛΑ»!

Ακολουθεί ο Νόμος, το Δικαστήριο και η ποινή της φυλακίσεως! Ἐφ’όσον, λοιπόν, το ασεβέστατο αυτό υποκείμενο βεβήλωσε την Εικόνα της Παναγίας μου, έπειτα μάλιστα από προμελετημένο έγκλημα, οφείλει να τιμωρηθεί.

ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΑΚΟΜΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ, ΕΑΝ ΘΑ ΕΛΕΓΕ! Επαναλαμβάνω, ότι οφείλει να τιμωρηθεί, ώστε να μη το επαναλάβει! Άλλωστε, εζήτησε μεν συγγνώμην, αλλά δεν προέβη σε μια νέα ανάρτηση της Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου χωρίς το ……ποντικομούτσουνο πρόσωπό Της!

Και, επαναλαμβάνω, ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ.

Ας μη διεγείρεσθε, λοιπόν, όλοι εσείς οι «Αγαπούληδες του Θεού», διότι ακόμη και στο Μυστήριο της Εξομολογήσεως ο πνευματικός πολλές φορές είναι αναγκασμένος να επιβάλει τα λεγόμενα επιτίμια, δηλ. πνευματικές ποινές, όχι βέβαια για εκδίκηση, αλλά για σωφρονισμό του ενόχου! Μόνο και μόνο για να του δώσει την ευκαιρία να συναισθανθεί το αμάρτημά του και με δάκρυα μετανοίας να εξιλεωθεί ενώπιον του Κυρίου μας.

Κι’ εμείς, λοιπόν, αγαπητοί «Αγαπούληδες του Θεού» σήμερα θα προβούμε στη επιβολή ενός βαρυτάτου επιτιμίου, ώστε και ο ασεβέστατος αυτός ανθρωπάκος να συνετισθεί, αλλά και πολλοί άλλοι να συνέλθουν και να μη επαναλάβουν αυτό το έγκλημα της καθυβρί-σεως των ιερών Εικόνων της Παναγίας μας, του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού και όλων των Αγίων μας.

Ο Επίσκοπος, βλέπετε, έχει την θεόθεν δοθείσαν εξουσία να συγχωρεί ή όχι τις αμαρτίες των ανθρώπων, ακόμη δε και να επιβάλει επιτίμια μέχρι και αυτού του ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ!

Ας μη σπεύσουν μερικοί να μας κατακρίνουν, αφού σε κάθε νεκρώσιμη ακολουθία, οσάκις παρίσταται Αρχιερεύς, διαβάζει την ειδική συγχωρητική ευχή στον θανόντα, στην οποία μεταξύ άλλων εμπεριέχονται και τα εξής λόγια: «….είτε υπό Αρχιερέως βαρυτάτω Αφορισμώ περιέπεσεν καί αμελεία και ραθυμία χρησάμενος ουκ έτυχε συγχωρήσεως, συγχώρησον αυτώ δι’εμού του αμαρτωλού και αναξίου δούλου Σου……».

Εμείς, λοιπόν, από σήμερα αφορίζουμε τον Δημήτριο Βερύκιο και τον αποκόπτουμε από το Σώμα της Εκκλησίας ως ασεβέστατο υβριστή της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού!

Αναφέρω ένα παράδειγμα από αφοριστικό κείμενο του 1773, το οποίο είχεν εκδοθεί για όποιον θα τολμούσε να εμποδίσει την εύρυθμη λειτουργία σχολείου σε Μακεδονική πόλη.

Αυτό το αδίκημα ομοιάζει με πταίσμα, συγκρινόμενο με το έγκλημα του ασεβέστατου αυτού προσώπου.

Έλεγε, λοιπόν, το Αφοριστικό: Ο τοιούτος «αφωρισμένος είη παρά της Παναγίας, Ομοουσίου, Ζωοποιού και αδιαιρέτου Τριάδος, του ενός τη φύσει Θεού Κυρίου Παντοκράτορος, κατηραμένος, ασυγχώρητος, και μετά θάνατον άλυτος και τυμπανιαίος. Κληρονομήσει την λέπραν του Γιεζή και την αγχόνην του προδότου Ιούδα. Σχισθείσα η γη καταπίοι αυτόν ως τον Δαθάν και Αβειρών. Η μερίς αυτού είη μετά των θεοκτόνων Ιουδαίων των σταυρωσάντων τον Κύριον της δόξης. Κατηραμένος έστω και ο εισερχόμενος εν τη οικία αυτού και ο εξερχόμενος. Τα υπάρχοντα αυτού έστωσαν εις διαρπαγήν, συνεκλειπέτωσαν εκ της οικίας αυτού, ως εκλείπει καπνός από προσώπου πυρός, εν γενεά μιά εξαλειφθείη το όνομα αυτού. ……Άγγελος Σατάν προπορεύεσθω έμπροσθεν αυτού. Γένοιτο έμπνους κατάβρωμα των σκωλήκων, στένων και τρέμων επί της γης ως ο Κάιν. Πρόσωπον Θεού ου μη ίδοι. Είη υπόδικος τω αιωνίω αναθέματι και υπέκαυμα της ατελευτήτου κολάσεως. Έχοιεν και τας αράς απάντων των Οικουμενικών Συνόδων και λοιπών αγίων Πατέρων».

Εάν λοιπόν για μόνη την παρεμπόδιση της λειτουργίας ενός ελληνικού Σχολείου σε πόλη της Μακεδονίας είχε επιβληθεί τόσο μεγάλη πνευματική ποινή, πόσο μεγαλύτερη θα πρέπει να είναι η ποινή σε ένα υβριστή της Παναγίας μας, την Οποία αποτόλμησε να απεικονίσει με ζωγραφισμένο ένα ΠΟΝΤΙΚΙ στο Άγιο Πρόσωπό της;

Ιδού, λοιπόν η ποινή. Μία πνευματική ποινή, σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, η οποία θα ισχύει έως ότου προσέλθει εν μετανοία και γονυπετής ζητήσει συγγνώμην, για να λάβει άφεση αμαρτιών:

«ΠΡΑΞΙΣ
ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΠΗΣ ΕΚ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΕΡΥΚΙΟΥ

Ας θυμηθούμε εδώ πως ο Αμβρόσιος είναι ο άνθρωπος που υποστήριξε πως ο κόσμος που χάθηκε στις πυρκαγιές είναι τιμωρία από το Θεό για τον άθεο Τσίπρα. Μπορούμε να ομολογήσουμε εδώ όλοι μαζί πως μπροστά στον Αμβρόσιο, ο Βερύκιος αυτή τη στιγμή φαίνεται τουλάχιστον Γαλιλαίος.

Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν ο Νίκος Καζαντζάκης (περίπου έστω) και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Κάνε μας Like στο Fouska.eu και μπες κι εσύ στη Φούσκα! ⇒

Πηγή: luben.tv      Αρχική

ΔΕΙΤΕ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟ TOPIGADI.EU